De Potvis - Haarlemmerhout Theaterproductie(s)
Datum: 15-06-2019
Tijdstip: 20:15 uur
Zaal: Grote zaal
Prijs: € 17,50
Genre: Huis Gezelschap

‘De Potvis’ is een snedige komedie over de twee zussen Mia en Roos en hun moeder Ingrid, die worden geconfronteerd met de beperkte houdbaarheid van hun vertrouwde bestaan.

Na lange tijd treffen zij elkaar weer in het ouderlijk huis aan zee om orde op zaken te stellen na de dood van hun vader. Moeder realiseert zich, nadat haar man vloekend, tierend en in bittere teleurstelling is heengegaan, dat haar leven aan haar voorbij is getrokken en gooit het roer om. Ondertussen sleurt zij haar dochters hierin mee; zij moeten wat van hun leven gaan maken! De altijd behulpzame buurman Walter helpt hier graag bij.

Wat een kort familiebezoek had moeten zijn, loopt al snel uit de hand. Mia is de urn met vader kwijt en Roos houdt het nog geen 5 minuten uit in het ouderlijk huis. Ingrid wordt met de dag afhankelijker van haar dochters en ook de vrijgezelle buurman Walter heeft zo zijn eigen agenda.

Als moeder dan bijna verdrinkt omdat ze een aangespoelde potvis terug in zee wil duwen, begrijpen de zussen dat het waarschijnlijk niet meer goed komt met haar. Uiteindelijk halen de vrouwen hun leven totaal overhoop.

Regie: Thomas Terstal
Spel: Lydia Struijk, Mirjam van Casteren, Liesbeth Veltman en Jack Bontekoe
Regie assistentie: Karen van den Bosch
Kostuums en scenografie: Jan Verloop


Cast De Potvis

Van links naar rechts op de foto:
Mirjam van Casteren, Jack Bontekoe, Liesbeth Veltman en Lydia Struijk (vooraan)