Emmenez-Moi - Ronald Naar en Tim Geeraedts
Datum: 03-03-2019
Tijdstip: 16:00 uur
Zaal: Grote zaal (ongeplaceerd)
Prijs: € 15,00
Genre: Landelijke Makers

Inmiddels is dit alweer hun derde programma na ‘Mistral Gagnant’ en ‘L’Espérance Folle’.  ‘Emmenez-moi’  zal u meenemen naar een andere wereld, een wereld voorbij de woorden. Bekende en minder bekende Franse chansons passeren de revue en worden op originele wijze verbonden door verhalen, korte teksten en muzikale improvisaties. Ook voor hen die het Frans niet zo machtig zijn, valt er veel te beleven.

Sferen die vaak gescheiden blijven, ontmoeten elkaar: de passie van Jacques Brel naast de frisse lichtheid van Amélie-les-Crayons, de troostende melancholie van Charles Aznavour naast het nietsontziende fileermes van Léo Ferré. De titel van het programma is ontleend aan een lied van Aznavour. Emmenez-moi, “neem me mee, naar een plaats ver van hier, waar onze misère onder de zon een stuk draaglijker wordt”. Het lied wordt nog veel vertolkt door allerlei chanteurs en chanteuses in Frankrijk, het publiek zingt het refrein luidkeels mee…

Ronald Naar (zang) en Tim Geeraedts (piano) waren in de jaren ’90 tot twee maal toe finalist van het jaarlijkse ‘Concours de la Chanson’ in de Kleine Komedie. Ook waren ze finalist in het Parijse concours ‘Vive la Reprise’.  Nog steeds worden ze verbonden door een gedeelde passie:  hun liefde voor het Franse luisterlied waarin existentiële thema’s op poëtische wijze bezongen worden. In juli 2019 zal Ronald met een theatraal liedjesprogramma bijdragen aan het Festival Off in Avignon. Meer weten? Neem een kijkje op:  www.zingenddoorhetleven.nl

Duur programma: van 16:00 tot plusminus 17:15 uur


Publieksreacties op eerdere programma’s:
 

Als je als toehoorder niet meer opmerkt dat de liedjes in het Frans zijn, doet de zanger wat hij moet doen: het publiek meenemen naar de wereld voorbij de woorden.   

Goed programma, humor, veel gevoel, persoonlijke verhalen, mooi.

Deze twee mannen zijn naadloos op elkaar afgestemd en spelen je naar de uithoeken van je ziel en je hart. Naast mij wordt een traantje geplengd, en ik doe mee.