four drags and a funeral - toneel haarlem
Datum: 27-09-2016
Tijdstip: 20:30 uur
Zaal: Grote zaal
Prijs: € 15,00
Genre: Huis Gezelschap

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S VAN DE PROMOTOUR OP ROZE ZATERDAG

FOUR DRAGS AND A FUNERAL

“Ik ben zijn jeugdtrauma.”
“Je bent zijn moeder.”
“Dat is toch hetzelfde?”

Een deel van je familie krijg je cadeau bij je geboorte, een ander deel kies je zelf. Welk deel is dan je echte familie? En mag je die vraag eigenlijk wel stellen?

Four Drags and a Funeral is een razendsnelle komedie over familie, liefde, loyaliteit en bingo.

Vier Amsterdamse drag queens hebben een bijzondere opdracht en ze reizen daarvoor af naar het Zeeuwse Biggekerke. Het vijfde lid van hun theatergroep is onverwacht overleden en de overgebleven vier komen hun belofte inlossen: hij gaat niet als gereformeerde man, maar als de Bingo Keizerin van Amsterdam het graf in. Dat ze daarvoor de nacht voor de begrafenis moeten inbreken in de dorpskerk is een kleine barrière, die met hysterisch gemak wordt genomen.

Wat in Amsterdam nog een briljant idee leek, blijkt ter plekke toch niet zo eenvoudig. Zeker wanneer de moeder van de overledene de kerk binnenwandelt.

Tijdens een bewogen nacht leren zowel de drags als de moeder waardevolle lessen over elkaar, over hun keuzes en natuurlijk over bingo. Want bingo is als het leven; zo lang je ballen hebt, is er hoop.

SPEL: Alexander van der Doorn, Joey Ploch, Hans Goes, Wim Kok en Anna Crott

TEKST: Jos Ahlers

REGIE: Thomas Terstal

REGIE ASSISTENTIE: Liesbeth Veltman PRODUCTIE: Loes Hofhuis LICHTONTWERP: Henk Post TECHNIEK: Geert Klaibeda & Bram van den Heuvel DECORBOUW: Snoeij & Snoeij, Laren KOSTUUMS: Monique van de Nouwland & Marijke Bodenstaff PRUIKEN: John Gravemaker FOTO COVER: Trea van Drunen GRAFISCH ONTWERP: Frank Bas – Vis & Chips PUBLICITEIT: GOES PR & Entertainment MET DANK AAN: Gemeente Haarlem – Cosy van Tutti, Haarlem -  Nationale Opera & Ballet – dragqueenwigs.com