Hallo Bandoeng - Loulou Rhemrev
Datum: 29-04-2020
Tijdstip: 20:15 uur
Zaal: Grote zaal
Prijs: € 19,00
Genre: Landelijke Makers

GEANNULEERD VANWEGE DE CORONA CRISIS

Actrice en theatermaakster Loulou Rhemrev graaft met deze muzikale theatervoorstelling in haar familiegeschiedenis op zoek naar antwoorden op vragen die haar leven beheersen. In hoeverre bepaalt haar Indische erfenis haar identiteit?

Al 40 jaar lang probeert een telefoniste in een vergeten ruimte verloren berichten uit de ether op te vangen. Ze hoort flarden van gesprekken van mensen die er niet meer zijn en nooit zijn gehoord. Opa op zijn mislukte jacht op een tijger, Oma in het Jappenkamp, maar ook tante Mela die altijd een komische twist aan een verhaal weet te geven. Soms verteld als een sprookje, te mooi om waar te zijn, soms met humor, maar ook hard en confronterend als het om de oorlog gaat.

De berichten halen het oude Indië terug, waar ze zo weinig van weet, want de enige overlevende die haar wat zou kunnen vertellen is haar vader. Maar hij zwijgt. 

Spel: Loulou Rhemrev, onder muzikale begeleiding van Tom Meulman (piano) en Eva van de Poll (cello) 
Regie: Folmer Overdiep

Voor meer informatie over de voorstelling, kijk op de website www.hallobandoeng.nl 

Reacties van het publiek:

"Helemaal weggeblazen! Een reis door tijd, ruimte en gevoel"

“Ontroerend mooi en heel herkenbaar.”

“Mooie passievolle voorstelling, bijzonder, herkenbaar als Indisch meisje.”

"Hallo Bandoeng!" is een persoonlijke familiehistorie die voor velen met een Indische achtergrond een indrukwekkende ervaring zal zijn. Een ontroerende herkenning voor tweede en derde generaties maar ook voor hen die geen Indische roots hebben. Wat krijg je mee van je voorvaderen? Hoe vormt dat je identiteit? Knap gemaakt, fijngevoelig gespeeld en op originele wijze - zonder vals sentiment en met geestige kwinkslagen - verwoord."

"Een zeer boeiende indrukwekkende voorstelling. Artistiek knap vormgegeven."

"Prachtig! wat mooi verwoord en verbeeld. treffend en bijzonder en voor mij ook  herkenbaar"