hedda gabler - theatercollectief garp
Datum: 22-06-2018
Tijdstip: 20:30 uur
Zaal: Grote zaal (ongeplaceerd)
Prijs: € 15,00
Genre: Lokale Makers

LIVET. TIL. ET. MENNESKE. ER. HVA. DETS. TANKER. GJØR. DET. TIL.

HET. LEVEN. VAN. EEN. MENS. IS. WAT. ZIJN. GEDACHTEN. ERVAN. MAKEN.

Na een heftige jeugd trouwt de wilde en eigenzinnige Hedda Gabler met Jurgen Tesman. Voor haar luxe en zekerheid, voor hem een trophy wife. Alles in haar leven vertaalt zich in strijd: Jurgen die Hedda wil inkapselen in een burgermansbestaan, vriend Brack die kansen ziet voor een driehoeksrelatie en dan nog ‘schoolvriendin’ Thea, waarmee ze strijdt om de ziel van Eilert Lovborg.

Onwillig om mee te doen in oppervlakkig sociaal gedoe, roert algauw haar vileine karakter zich. Scherpzinnig is ze, intelligent en geestig. Echter passen die eigenschappen slecht in het brave en bekrompen milieu waarin Hedda zich plots bevindt. Gedreven door de intense drang een leven te leiden dat de moeite waard is en door de diepe pijn en verwarring van iemand die haar weg niet vinden kan ontstaat er een oorlog. Uit lijfsbehoud begint ze een huiveringwekkend spel van verleiding, manipulatie en destructie.

Na ‘Nora, het poppenhuis’ en ‘Spoken’ neemt GARP nu ‘Hedda Gabler’ van Henrik Ibsen ter hand en bewerkt deze klassieker tot een vurig en alarmerend portret van deze tijd.

TEKST Henrik Ibsen
BEWERKING & REGIE Theatercollectief GARP
MUZIEK Maurice Knape
VORMGEVING Joost Fibbe
SPEL Pyke van Koutrik, Leo Correa Alves, Irene de Gussem, Ad Stavenuiter, Maaike Wijngaarden.