mijn account
much ado about nothing - j.j. Cremer
Datum: 24-06-2017
Tijdstip: 20:15 uur
Zaal: Grote zaal (ongeplaceerd)
Prijs: € 15,00
Genre: Toneel

William Shakespeare (1564-1616) schreef naast 38 toneelwerken ook 154 sonnetten en een aantal langere gedichten. Het is een omvangrijk oeuvre waarover tot de dag van vandaag al oneindig veel gezegd, geschreven en soms gediscussieerd is. Alle beschouwers van Shakespeares werk zijn echter unaniem van oordeel dat het niet alleen van uitzonderlijk hoge kwaliteit is, maar ook tijdloos, universeel en niet cultuur gebonden. Het is in bijna alle landen ter wereld in vertaling verschenen.

Ten aanzien van zijn toneelwerk wordt over het algemeen onderscheid gemaakt tussen de tragedies, de historische stukken, de late ‘romances’ en de komedies.
‘Much ado about nothing’ is een komedie die Shakespeare tegen het eind van de 16e eeuw schreef. Een romantische komedie zou je kunnen zeggen, want in het stuk staan de liefdesperikelen van 4 jonge mensen centraal. En het zal u niet verbazen dat de verliefden elkaar uiteindelijk krijgen. Uiteraard, want het is per slot van rekening een romantische komedie. Het feit dat ze elkaar pas vinden na heel veel gedoe zal u evenmin verassen. En dat dankzij maar zeker ook ondanks alle bemoeienissen, alle ongevraagde, goed bedoelde en minder goed bedoelde adviezen van familie, vrienden en diegenen die zich vriend noemen.

Zoals gezegd, de 4 verliefden krijgen elkaar uiteindelijk, maar u kunt zich voorbereiden op een avond vol afluisterpraktijken, misleiding, manipulatie, alternatieve feiten, overspel, vermeend overspel, bloedwraak en natuurlijk roddel en achterklap.

En ik wens ik u daarbij heel veel plezier. Arnold Hemmel, regisseur 

CAST: Hans Kluit, Frank Jacobs (d), Lodewijk de Ruiter, Jeannette Kluit, Suzette Meddens, Eleonora Zomer, Fleur Mennega, Mary v.d. Peet, Hans Moll, Ans Windhorst, Joke Harmse, Arnold Mulder, Rens Schrama, René v.d. Laag en Fred Prang. 

VOOR KAARTEN EN INFORMATIE NEEMT U CONTACT OP MET HET GEZELSCHAP VIA WWW.JJCREMER.NL OF 06 - 44 77 6213