NOVA - artiest theater 2e jaar
Datum: 17-01-2018
Tijdstip: 20:00 uur
Zaal: Grote zaal (ongeplaceerd)
Prijs: € 7,50
Genre: Huis Gezelschap

Elk jaar maakt het ROC Nova College met hun afdeling Artiest Theater uit het tweede jaar  voorstellingen. Onder leiding van docenten Bor Rooyackers en Rick Dros gaan twee groepen aan de slag om twee energieke toneelstukken neer te zetten. Er worden twee klassieke stukken uitgekozen,  bewerkt en dan door de studenten opgevoerd. Dit jaar zijn dit “De ingebeelde zieke” van Molière en “Vanavond improviseren wij” van Pirandello.

De ingebeelde zieke – Molière.
In 1673 ging Molière aan de slag aan dit stuk over dokters en hun vakmanschap. Onze bewerking, geschreven door Rick Dros, zit vol met onderwerpen als uithuwelijking, openheid over je geaardheid en natuurlijk het dokter element. Vergis je niet, dit stuk wordt gespeeld in de vorm van een klucht terwijl het wel de snelle speel- en praat stijl van de originele schrijver aanhoud.

Vanavond improviseren wij
In 1929 gebruikte toneelschrijver Pirandello het feit dat hij niet erg geliefd was door het publiek om deze toneelvoorstelling te schrijven. Bor Rooyackers bewerkte deze voorstelling naar de taal van deze tijd. Meta toneel  is een groot element in dit stuk. Er is voor gekozen om sommige delen van dit stuk echt te laten improviseren wat zorgt voor chaos en plezier op het toneel.

Graag zien wij u op woensdag 17 of donderdag 18 januari om deze twee voorstellingen bij te wonen.